A napfény illata

A tökéletes tízórai: csokis-diós keksz zabpehellyel

Bevallom, állandó fejtörést okoz, hogy leánykámnak milyen tízórait és uzsonnát készítsek a suliba, ami – legalább egy kicsit 🙂  – egészséges, nem romlik meg a fűtött teremben és ráadásul még meg is eszi.

P1150510

Így aztán folyamatosan kísérletezem a különböző kekszekkel, sós rudakkal, muffin-okkal több kevesebb sikerrel. Mivel a Győri Jó reggelt kekszet nagyon szereti, gondoltam, valami hasonló ízvilág biztosan bejönne neki, így jutottunk el a zabpelyhes kekszekhez, melyből a kedvenc a csokis-diós verzió. Finom omlós rágcsálnivaló, egy hibája van csak: túl gyorsan elfogy 🙂

Hozzávalók:

10 dkg liszt

2 tk. sütőpor

2 ek kakaópor

10 dkg dió (fele darálva, fele aprítva)

10 dkg zabpehely

12,5 dkg vaj

10 dkg cukor

2 tojás

10 dkg étcsoki

Nálunk Máté imádja a diót törni és darálni, így ez a keksz jó kis elfoglaltságot ad neki, miközben diós mondókákkal múlatjuk az időt. 🙂

P1150433 P1150438Elkészíteni is egyszerű:

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot.

Hozzáadjuk az összekevert lisztet, sütőport, kakaót.

A masszába keverjük a darált diót, diódarabokat, zabpelyhet.

Végül hozzáadjuk a tojásokat és az apróra vágott csokit.

Evőkanállal kis halmokat teszünk sütőpapíros tepsibe, és kb. 180 fokon kisütjük. Mivel minden sütő más, nem írok időt, akkor jó, ha enyhén megbarnul az alja. Ne süssük túl, mert akkor a csoki megkeseredik.

P1150461 P1150525

Meglehet még bolondítani egy kis aprított törökmogyoróval, reszelt narancshéjjal, citrommal.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rácz Anikó says: (előzmény @Garf)

    Szia! Igen, az. Mindenképpen kipróbálom,köszönöm a tippet! 🙂

  2. Garf says:

    Finom 🙂
    Tipp: cseréld le a liszt felét teljeskiőrésű/Graham/tk rozslisztre, a másik felét pedig késes aprítóban finomra vágott zab- (árpa-, búza-) pehelyre. Nagyjából 1-2 evőkanálnyival kevesebb kell ebből a keverékből, mint 10 dkg. Több rost, hosszabban tartó jóllakottság érzés. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!