A napfény illata

Csodálatos rajzok a hóban

A meteorológusok nem ígérnek havat karácsonyra és bár sokszor mérgelődünk, ha nem jön be a jóslatuk, most talán mindenki elnéző lenne, ha mégis esne a hó.  Várjuk hát a hóesést, de addig is következzen néhány elképesztő havas kép.

Mikor 13 éve a városba költöztünk, nagyon hideg tél volt, a Dísztó vize vastagon befagyott, majd szép fehér hóréteg borította be. A barátokkal egy hétvégi buliból haza tartottunk, jókat csúszkálva, hógolyózva. Mikor megláttuk a tavat, amely hófehér vászonként terült elénk, rögtön jött az ötlet, hogy valamit kirajzolunk a hóban. A haverok nagyon rendesek voltak, kilépegették a nevemet a tó jegén 🙂 Másnap jókora kerülővel mentem haza a munkából, nagyon jó érzés volt látni a feliratot.

kép6Valószínű, ez az érzés keríthette hatalmába a brit Simon Beck-et is, aki 2004-ben készítette első hórajzát. Beck eredetileg tájfutó volt, de egy sérülés miatt nem futhatott tovább, ekkor kezdett fotózni, majd hóképeket készíteni.  Egy-egy kép elkészítése  hat órát, de akár két napot is igénybe vehet. Csodálatosak!  Beck alkotásait a Facebook oldalán nézhetitek meg. Szerencsére, még nincs tele a hócipője és újabb és újabb “képeket” tervez. Következzen belőle néhány ízelítő:

kép kép2 kép3 kép4 kép5 Bár  az ilyen képekhez nagy tehetség és kitartás kell, azért Te is lehetsz kicsit hóművész és felvidíthatod a környezeted is (persze, csak ha lesz hó): készíthetsz jópofa hóembereket, vagy hószíveket, melyeket a From Panka with love oldalon láttam, szerintem nagyon kedves ötlet:

kép8

Szép napot!

képek forrása: itt , itt és itt

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!