A napfény illata

Last minute ajándékok sk.

“A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.” Vida Ágnes

Közösen, könnyen elkészíthető ajándékötletek következnek, melyben a legfontosabb, hogy nagy szeretettel készülnek.

5f38d1fe6fceab72c6bb6d34423d9e14Ha van otthon építőkocka- márpedig ahol gyerekek vannak, ott akad 🙂 – akkor válassz ki egy téglatestet, majd ferdén fűrészelj bele egy hornyot, és készen is van a képtartó. Ajándékozz hozzá egy fényképet is, tökéletes, személyes ajándék.

kép2Ha van egy szép üveged, vegyél bele pálinkakiöntőt: kiváló szappantartó, vagy mosogatószer tartó lehet belőle. A feliratot úgy készítheted, hogy számítógépen elkészíted a feliratot, majd kinyomtatod öntapadós címkére, kivágod a betűk helyét és a sablont az üvegre ragasztva a betűket akril festékkel lefested. De persze szabad kézzel is festhetsz, vagy gravírozhatsz is.

kép3Ugyancsak szappantartót készíthetsz egy szép befőttesüveg és egy pumpa (ez lehet egy műanyag szappanadagolóból) segítségével. Fúrd ki a tetőt majd helyezd bele a pumpát. Akkor fog jól működni, ha a tető belső oldalán szilikon tömítést, vagy az akvarisztikában használatos, vagy vízálló ragasztót használsz.

kép4Régi pulcsiból készíts mobiltokot: csak ki kell vágni, összefércelni. Ha szeretnéd, hímezz bele valami személyeset: nevet, üzenetet.

kép5Bor rajongóknak készíts egyedi dugót: fúrd ki nagyon óvatosan a dugót, ragassz bele egy szép fiókfogantyút.

kép6kép7Készíts gyurmás építőkészletet a gyerekeknek: főzz play dough gyurmát (vagy vehetsz is), vegyél több doboz fogpiszkálót és csomagold össze. Kisfiúknak egyszerű, kreatív, olcsó ajándék.

kép9Készíts öltöztető baba készletet. Nyomtass 50 darab baba sablont, majd tedd egy csinos dobozba sok-sok anyagdarabbal, ragasztóval és ollóval együtt. Készíts egy mintát, hogyan kell használni: az anyagokból ki kell vágni ruhácskát és azt a babára ragasztva felöltöztetni. Sablont innen tölthetsz le ( a babák mérete lehet A4-es, de kicsinyítheted is).

kép8Készíts fürdősót.  Martha Stewart  alapreceptje a következő:

Keverj össze 6 rész durva tengeri sót, 3 rész keserűsót (Epson só), majd 1 rész szódabikarbónát. Ehhez adj pár csepp illóolajat a kedvencedből (levendula, jázmin…). Ha színezni akarod, tegyél hozzá ételfestéket (de ez ki is hagyható).

kép10És végül építs érintőképernyős készülékhez Lego érintőceruzát mobilmániás barátodnak. 🙂

Kellemes készülődést!

Szép napot!

A képek forrásai a képekre kattintva éred el.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!