A napfény illata

Szárított narancsfüzér készítése

A hétvége már igazán karácsony-illatosan telt nálunk: finoman illatozott a fahéjas-almás dísz,  narancs és citrom illattal töltötte meg a levegőt a készülődő narancsfüzér. Ehhez a hangulathoz már csak egy momentum hiányzott: az Igazából szerelem, ez az a film, ami a  karácsonyra való készülődés időszakában mindig előkerül 🙂. Úgyhogy előkerestem a dobozból és lejátszottam ezt a megunhatatlanul vicces és kedves filmet, miközben készítettem a narancsfüzért.
P1120224
A koszorúhoz szükséged lesz 3 narancsra, 3 citromra, 6 db fahéjrúdra, egy maréknyi szárított babérlevélre.

A gyümölcsöket mosd meg, majd vágd a gyümölcsöket ujjnyi vastag szeletekre.

Tedd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélalt tepsire, és a legkisebb hőfokon süsd kb. 6 órán át, úgy, hogy óránként megfordítod őket. Vigyázni kell, hogy nehogy megégjenek a gyümölcskarikák.
 
 
 
 

Dekorfúróval fúrd ki a fahéjrudakat, majd egy vastagabb fonalra, vagy vékonyabb drótra fűzd fel a gyümölcsöket, fahéjrudat, babérlevelet. Díszítheted szárított pirospaprikával is.
Egy-egy gyümölcskarikát felfűzhetsz madzagra és lehet vele dekorálni a lakást, vagy akár a karácsonyfát is.

P112021800268817_T

Szép napot!

A bejegyzésben megjelent fotók sajátjaim.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!