A napfény illata

Gyönyörűséges adventi koszorúk

Jövő hétvégén már meggyújthatjuk az adventi koszorún az első gyertyát: el sem hiszem, annyira hamar elrohant ez az év! Nálunk a koszorú készítés közös hétvégi elfoglaltság: legtöbbször szombaton kimegyünk a parkba és szép terméseket, ágakat gyűjtünk a koszorúhoz. Persze azért van otthon a korábban begyűjtött termésekből is, biztos, ami biztos :-). Van egy kis koszorúalap, amelyet évről évre mindig új termésekkel díszítünk, na és persze új gyertyákat is kap. Így lesz a koszorúnk egy kicsit mindig hasonló és kicsit mindig másmilyen. Az idei koszorú elkészítéséhez következzen néhány inspiráló kép.
 
 

Nagyon tetszenek az olyan megoldások, amelyek már nem hagyományosan koszorúsak, hanem négy gyertyás kompozíciók. Finoman, egyszerűen megkomponálva: termésekkel, mohával, szalaggal.

 

Felhasználhatjuk a konyhai eszközöket is: kis kuglóf sütőt, befőttes üvegeket, sőt akár a konyharuhát.

 
Aprócska lakokban tündérien mutatnak a következő megoldások:a gyufásdobozos, és a konzervdobozos: nekem ez a kis gombás, mohás, konzervdobozos a kedvencem és elkészíteni sem bonyolult:

Jöjjenek a klasszikus koszorúk, de mégsem unalmasan: kötöttben, babosan, mohával, tobozosan, dióval.

Utoljára pedig azoknak, akik az egyszerűséget kedvelik: gyertyák befőttesüvegben, kristálycukorral:

 
 
Az adventi gyertyák színe a különböző koszorúkon, – sőt, eredetileg a száma is – különbözik egymástól, és a hozzá tartozó jelentéstartalom is, a vallásoktól függően. Hozzám az verzió áll közel, mely az Adventkor meggyújtott gyertyákat egy-egy angyal eljöveteléhez kapcsolja. A kékbe öltözött angyal közelebb hozza egymáshoz az embereket, a második, piros ruhás angyal szeretetet önt az emberek szívébe, a harmadik angyal, mely fehér ruhás, felizzítja a szeretetet, a negyedik, lila ruhás angyal a békesség dallamát hozza el.  
 
Szép napot!
 
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt: A blog Facebook oldala
 
A képek forrásai:
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!