A napfény illata

Pom pom: dekoráció házilag

“Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat…” 
Ezt úgy imádom! De a mi pom pomunknak nem sok köze van a Csukás István féléhez. Arról lesz szó, hogyan készítsük el ezt a nagyszerű, filléres dekorációt:
Forrás
Mielőtt belevágnánk a készítésébe, megmutatom, milyen szép dekorációkat lehet vele készíteni. Használhatjuk kerti partikon, esküvőkön most nagy sláger, gyerekzsúrokon, szilveszterkor- bár még messze van 🙂 – vagy csak szimplán a szobánk feldobására.

Forrás
 Kedvet kaptatok a készítéséhez? Akkor lássunk hozzá! Csak türelmeseknek!!!
  1. Végy egyszínű, 3 rétegű (de kétrétegűből is lehet csinálni) szalvétát. Én 24X24-es méretűből készítettem. Egy pompomhoz a 3 rétegűből 6 db-ra, a két rétegűből 9 db-ra lesz szükségünk.
  2. Szedd szét rétegekre a szalvétát: ehhez kell egy kis egy kis türelem, ha olyan szalvétát találsz, aminek a rétegeit jól összepréselték. (A Zewa kétrétegű viszont könnyen szétjött nekem. Nem tudom, hogy mindegyik ilyen-e. )
  3. Tegyél egymásra 2 db 3-3 réteget tartalmazó szalvétát.
  4. Hajtogasd harmonikaszerűen az egymásra helyezett szalvétákat.
  5. Még 2 db ugyanilyen “legyezőt” kell készítened.
  6. A “legyezők” végeit ollóval kerekítsd le.
  7. Tedd egymásra a 3 db “legyezőt” és szorosan kösd össze egy vékony fonallal.
Névtelen
  1. Hajtogasd szét virágalakban, majd szedd szét a rétegeket.
  2. Csinosítsd a pom pomodat!

Ugye szép lett?


Szép napot!


Forrás1, Forrás2, Forrás3,   
forrás4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!